Mellműtét előtti vizsgálatok – Mire számíthatsz a beavatkozás előtt?

A mellműtét előtti vizsgálatok legalább olyan fontosak, mint a beavatkozás utáni ajánlások betartása. Mivel a mellplasztika altatásban végzett műtét, ezért kiemelt hangsúlyt kell helyezni az előzetes kivizsgálásokra, és persze az aneszteziológus szakemberrel való konzultációra. Ne ugorjunk azonban ennyire előre, hiszen a mellplasztika mellett döntők elsőként még azt sem tudják biztosan, hogy melyik klinika mellett tegyék le a voksot.

 

Mellkisebbítés: fontos a megbízható szakember!

Ha sorra vennénk a plasztikai beavatkozásokat népszerűség szerint, akkor a mellplasztika a vezető helyek egyikét foglalná el. Nem véletlen, hiszen a keblekkel való elégedetlenség sok nő mindennapjaira nyomja rá bélyegét. Míg a kis mellekkel rendelkezők az implantátum beültetésével zajló mellnagyobbítás lehetőségét keresik, addig a nagy, vagy esetleg ezzel együtt lógó mellekkel bírók a mellkisebbítés, és a mellfelvarrás iránt érdeklődnek. Ez utóbbi gyakran mellimplantátum beültetésével is társulhat, egyéni igényektől és adottságoktól függően. A klinikaválasztáskor rendszerint nem az árak dominálnak, sokkal inkább a megbízhatóság és a szakember irányába megnyilvánuló bizalom.

mellkisebbítés előtt

Mellműtét előtti vizsgálatok szűrés jelleggel

Amint megtaláltad a megfelelő szakembert, akár kitűzésre is kerülhet a beavatkozás időpontja. A mellműtét előtti vizsgálatok között természetesen a plasztikai sebészeddel történő személyes konzultációk és az implantátum méretének kiválasztása éppen úgy szerepelnek, mint a szükséges szűrővizsgálatok.

 

A laborvizsgálat célja a vörösvértestek és a fehérvérsejtek százalékos arányának feltérképezése. Ebből kiderül, hogy mennyire képes aktuálisan szervezeted a fertőzésekkel szembeni védekezésre. EKG-t is készítenek majd, 40 éves kor alatt pedig mellultrahangon kell részt venned. Amennyiben elmúltál 40, úgy mammográfiai vizsgálat szükséges. Előfordulhat, hogy egyéb vizsgálat is kell egyéni adottságaid, meglévő betegségeid kapcsán. Erről mindig plasztikai sebészed és az aneszteziológus hoznak döntést, hogy maximális biztonságban tudhasd magad.

 

Felkészülés a műtétre

A felépülés és a regenerálódás nagyrészt attól is függ, hogy milyen állapotban van aktuálisan szervezeted. A dohányzást érdemes két héttel a műtét előtt már elfelejteni, hiszen ez gyengíti az immunrendszert. Egyébként javasolt fokozottan odafigyelni az immunerősítésre. Amíg otthon tartózkodsz, addig alakítsd ki úgy környezeted, hogy kényelmesen pihenhess majd. Az ágy közelében a fájdalomcsillapító, az ásványvíz és egy laptop töltővel kitűnő szolgálatot tesznek majd.

 

Fontos a szakemberrel történő konzultáció!

Ha ideges vagy a műtét előtt, az teljesen természetes. A szakemberrel történő konzultáció során ezt is érdemes megemlítened, hiszen pulzusod, vérnyomásod is magasabb lehet a szokottnál. A tapasztalatok szerint azonban ehhez hozzá vannak szokva a profik. Amennyiben azonban vérnyomás gondokkal küzdesz egyébként is, úgy plusz vizsgálatokra és odafigyelésre lehet szükség a szakemberek részéről.

 

A klinikaválasztás alkalmával arra is érdemes ügyelned, hogy mennyire kommunikatív a vizsgálatok jellegét, számát illetően a szakember. Az igazán megbízható helyeken már az elején tájékoztatnak mindazokról a teendőkről, melyek fontosak a maximálisan zökkenőmentesen zajló eljárás érdekében.

 

A mellplasztika rutin beavatkozásnak számít, de ettől függetlenül megköveteli a protokoll mindazokat a vizsgálatokat és folyamatokat, melyek elősegítik a szakemberek munkáját, és saját biztonságod érdekében is nélkülözhetetlenek. Legyen szó mellnagyobbításról vagy a mellkisebbítés folyamatáról, a mellműtét előtti vizsgálatok egészséged megőrzését és a mihamarabbi felépülésed szolgálják. A műtét napján egyébként is gyorsan fognak történni a dolgok, egyik követi a másikat, így nem lesz időd arra, hogy idegeskedj. Gondolj arra, hogy az ébredést követően új szakasz kezdődik, melyben garantáltan pozitív irányba változik majd a kebleiddel kapcsolatos viszonyod.