Mi alapján érdemes mellimplantátumot választani? 

A mellplasztika iránt érdeklődők számára nagy segítséget nyújthat az, hogy a mellplasztika csepp forma előtte utána képeken milyen végeredmény látható. A tapasztalatok ugyanis azt mutatják, hogy a csepp formájú implantátum nagy népszerűségnek örvend a nők körében. De mégis milyen más megoldások léteznek? Mi alapján érdemes letenni a voksot egyik vagy másik típus mellett? Milyen előnyöket várhatunk el a kétségkívül legnépszerűbb beavatkozásnak számító mellplasztikától? Tarts velünk, hiszen ilyen kérdéseknek járunk utána cikkünkben.

 

Milyen formájú implantátumok vannak?

Alapvetően kerek és csepp formájú implantátumok találhatóak meg napjaink kínálatában. Mi a különbség a kettő között? A méretnövelésre mindkettő kiválóan alkalmas, a végeredmény azonban egészen más képet adhat. A választás során a döntő rendszerint az szokott lenni, hogy mennyire természetes összképet szeretnénk a tükörben viszontlátni. A mellplasztika csepp forma előtte utána képek kiválóan megmutatják, hogy a csepp implantátum diszkrétebb megjelenést kölcsönöz, és a keblek természete esését megőrzi az. Ezzel szemben a kerek implantátumok a mellek felső részének volumenét növeli, így egyfajta emeltebb, és ezzel együtt talán feltűnőbb látszatot keltenek majd a keblek.

van olyan, hogy jobb választás?

Ez mindig attól függ, hogy az érdeklődő milyen végeredményt szeretne látni, és milyen a kiindulási állapot. A csepp implantátum természetessége igen kedvelt, viszont sikere attól is függhet, hogy mekkora mellett szeretnénk megnagyobbítani, és főleg mekkora méretváltozást kívánunk elérni. A tapasztalatok szerint a csepp alakú implantátumok drágábbak, mint a kerek formájúak. Fontos, hogy a megfelelő szakember mellett tegyük le a voksot és a felépülés időszakában is fokozottan figyeljünk az előírások betartására. Ellenkező esetben a keblek alakja egyenetlenné válhat ezzel a fajta implantátummal. Ennek ellenére a természetes, de nagyobb mellekre vágyók előszeretettel választják a kockázatmentesen használható megoldást.

 

Milyen profilú implantátumok vannak?

A mellimplantátumot nem csak annak formája, hanem profilja is jellemzi. Ez tulajdonképpen a vastagságát, ill. magasságát jelöli. A magas, a közepes és az alacsony profilú implantátumok közötti választáskor egyéb szempontok is szerepet játszanak. A Mellplasztika Center azt javasolja, hogy a választott plasztikai sebésszel közösen érdemes dönteni arról, hogy az implantátumot az izom alá vagy fölé szeretnénk-e helyezni. A méret és a forma közötti döntéskor pedig olyan tényezőket is szem előtt kell tartani, mint a mellek nagysága és a keblek bőrének minősége.

 

Mire figyeljünk az implantátumok közötti döntéskor?

Az előtte utána képek nagy segítséget jelenthetnek ahhoz, hogy laikusként tudjuk, milyen implantátum fajtától milyen végeredményt várhatunk. Ugyan a legtöbben nagy kebleket szeretnének magukénak tudni, ha már belevágnak a műtétbe, de az életmód vagy az egyéni adottságok ezt nem mindig indokolják, vagy teszik lehetővé. Ha rendszeresen sportolsz, akkor nem biztos, hogy a magas profilú, köbcentiben is nagy implantátum bizonyul jó választásnak. A szakemberrel történő konzultáció során rendszerint szóba kerülnek életmódbeli tényezők, és természetesen a keblek állapota is megvizsgálásra kerül. Nem mindegy, hogy mennyi mellszövet áll rendelkezésre, vagy például milyen a mallkas és a mellek szélessége. Ez utóbbiak jelentősen behatárolhatják azt a méretet, amit érdemes vagy egyáltalán lehetséges beültetni.

 

Kiemelt szerep jut a páciens testének arányainak. A szakmai etikát fókuszba helyező sebészek kizárólag olyan méret beültetését vállalják, mely az érdeklődő számára nem jelent megterhelést majd a hétköznapokban. Irreális elvárásokkal tehát nem is érdemes A Mellplasztika Magazin szakembereihez fordulni, hiszen a legtöbben garantáltan egy reálisabb irányba terelnek majd a választást illetően.

A Mellplasztika Magazin elérhetőségei:

Cím: Budapest, Zrínyi u. 2a, 1051

Telefonszám: (06 1) 490 0206