6+1 dolog, ami befolyásolja az orrplasztika árak alakulását

Az orrplasztika árak mindig egyénre szabottan alakulnak. Ahányan vagyunk, annyiféle problémánk lehet az orrunkkal, sőt, akár a funkcionálást befolyásoló orrsövény-ferdülés is sokaknál előfordul. Annak érdekében tehát, hogy pontos összegeket kaphassunk, érdemes személyes konzultáció keretein belül tájékozódni. Így személyre szabott lehetőségeinkről informálódhatunk, és korrekt árajánlatot kaphatunk. Cikkünkben most olyan tényezőket veszünk sorra, melyek befolyásolhatják az orrplasztika árak alakulását

orrplasztika árak budapest

1. Nem mindegy, melyik klinikát választjuk

Ha a plasztikai sebészet árak kerülnek szóba, akkor bizony kiemelten fontos, hogy melyik klinika és szakember mellett tesszük le a voksot. Ez az a terület azonban, amin nem éri meg spórolni, és a meglepően olcsó ajánlatokat célszerű fenntartással kezelni. A klinikák weboldalán rendszerint megtalálható egy árlista, de ez mindig egyéni adottságok függvényében alakul. Nem mindegy, mekkora beavatkozásról van szó, vagy rendelkezik-e saját műtővel a klinika, melyért plusz költségeket már nem szoktak kérni.

2. Várhatóak-e plusz költségek?

Igen, ezek a bizonyos plusz költségek akár komoly százezreket is kitehetnek, így nagyon fontos, hogy figyelj arra, mit tartalmaz az ár. Vannak klinikák, ahol az altatásért, a műtőhasználatért vagy a klinikán tartózkodásért plusz költséget számolnak fel. A végső döntést a páciensek rendszerint a kapott szolgáltatás és a szakember személye alapján hozzák meg. Ez utóbbi korántsem elhanyagolható szempont, hiszen az orvos-beteg közötti bizalmi viszony nagymértékben elősegítheti azt, hogy mennyire nyugodtan fekszel kezei alá.

 

3. Orrsövény-ferdülés korrigálásra is szükség van?

Gyakran előfordul, hogy az orrplasztika mellett az orrsövény-ferdülés korrekciója is megtörténik. Az elváltozás légzési nehézséggel, állandó horkolással és orrhangon beszéléssel társulhat, ezért az érintettek számára az életminőséget befolyásolja az állapot. Amennyiben esztétikai és funkcionális jellegű beavatkozás is történik, úgy az orrplasztika árak rendszerint magasabbak, akár a 650 ezer forint környéki összeget is elérhetik.

 

4. Teljes orrkorrekció történik-e?

Mit is jelent tulajdonképpen a teljes orrkorrekció? Esetében az orr porcos és csontos vázát, valamint a lágyrészeket is korrigálja a szakember. A tapasztalatok szerint a csontos részek alakítása rendszerint szükségessé teszi a porcos részek alakítását is. Az viszont nem törvényszerű, hogy a lágy részeket is formálja a sebész. A bőr ugyanis általában hozzáidomul a megváltozott csontszerkezethez. Persze előfordulhat, hogy az orrszárnyak korrigálásra szorulnak, ilyenkor ez bőrkimetszéssel történik. Alapvetően az orr belsejében történik a műtéti behatolás, így a hegek nem látszódnak.

 

5. Másodlagos orrkorrekcióról van-e szó?

 

A másodlagos orrkorrekcióra általában akkor kerül sor, ha egy vagy több, korábban elvégzett orrplasztikai beavatkozás nem járt sikerrel és újabb korrekció válik szükségessé. Érdemes tudni, hogy egy ilyen műtét mindig bonyolultabb, másféle technikát tesz szükségessé, időben is eltarthat általában három órán át. Ennek megfelelően a másodlagos orrplasztika árak is magasabbak lehetnek.

6. Milyen színvonalat vársz el a pénzedért?

 

Plasztikai sebészettel ma már minden nagyobb városban találkozhatsz. Az ott kapott minőség tekintetében azonban éppen úgy nagy különbségek adódhatnak, mint az orrplasztikai árak alakulásában. Nem lehet tehát elégszer hangsúlyozni, hogy a kívánt megbízhatóság, szakmai profizmus és a személyes szimpátia egyaránt szerepet játszanak a klinika kiválasztásában. Ez utóbbiak nélkül mit sem érnek a kedvező árak. A tapasztalatok azt mutatják, hogy sokan elsősorban nem az árak alapján hozzák meg döntésüket a témában.

 

+1. Orrplasztika árak és egyéni igények

Az orrplasztika kivitelezése során soha nem a tökéletes végeredmény elérése a cél. Az egyéni adottságokból ez gyakran nem is kivitelezhető. Inkább a szükséges szimmetria megvalósítása, az optimális eredmény kerül fókuszba. Az előzetes egyeztetés alkalmával erről is szó esik, és a páciens már láthat előre egy képet arról, milyen eredmény hozható ki adottságaiból. Az orrplasztika árakra tehát érdemes úgy tekinteni, mint egyfajta jövőre szóló befektetésre, hiszen ezzel magabiztosságod és életminőséged javítása érdekében teszel.