Milyen ránctalanító eljárások léteznek a fiatalosabb arc érdekében?

A ránctalanító eljárások a fiatalosabb vonásokat célozzák. Nem véletlen az ilyen jellegű beavatkozások népszerűsége, hiszen az arc mindig szem előtt van. Jelentős szerepe van a kommunikációban és abban, milyen véleményt alkotnak rólunk mások. Bár az évek múlása nem állítható meg, de annak arcbőrön hagyott nyomaitól sikerülhet megszabadulni. A kozmetikai kezeléseknél hatékonyabb és tartósabb megoldást kínálnak azok a plasztikai ráncfeltöltő eljárások, amelyekkel a kedvelt klinikák várják az érdeklődőket.

 

Bőrfeszesítés arcplasztikával

Az arc különösen gyorsan reagál minden életmódbeli tényezőre, és a hirtelen fogyás, hízás, a kialvatlanság is azonnal nyomot hagy rajta. Az arcbőr petyhüdtté válhat az évek során, a csökkenő víztartalom pedig a nyak bőrének állapotára is hatással van. A ránctalanító eljárások célja az, hogy az eredeti állapotot leginkább megközelítő végeredmény szülessen segítségükkel. Ezt szolgálja az arcplasztika, vagy más néven lifting műtét.

ránfeltölés hyaluronsavval

Vannak olyan esetek, amikor az úgynevezett mini lifting is elegendőnek bizonyul, máskor a teljes liftinggel érhetőek el a kívánt nagyobb változtatások. Szükség esetén a teljes arcplasztikába a nyakplasztika is beletartozik, mely során a nyak bőre alatti izom is alakításra szorul.

 

Arcplasztika láthatatlan metszésekkel

A ránctalanító eljárásokkal szemben fontos követelmény, hogy nyom nélkül gyógyuljanak a hegek. A metszést ennek érdekében a szakemberek a hajas fejbőr területén a fül előtt, majd a fül mögé kanyarodva indítják a tarkó irányába. A cél tehát tulajdonképpen az arcbőr és az alatta levő kötőszövetek felpreparálása, és a feleslegessé vált bőr eltávolítása.

 

Ránctalanító eljárások: fókuszban a szemhéjplasztika

Az öregedés viszonylag korai jelének számít a felső és az alsó szemhéj bőrének átalakulása. A tartószerkezet meggyengülése miatt ráncok jelenhetnek meg, elvékonyodhat a szemhéj, sőt, a bőr a látást is akadályozhatja. Gyakori probléma, hogy a szemhéjak bőre által fedett zsírtáskák kitüremkednek, reggelente duzzadtnak bizonyulnak. A szemhéjplasztika kiváló eredményeket produkálhat az érintetteknél, és sok évet fiatalodhatnak ennek köszönhetően.

 

Ránctalanító eljárások a felesleges bőr eltávolításával

A bőr öregedésének természetes jele az, hogy az az arc bizonyos részein lógni fog. Ilyenkor a ránctalanító eljárások során elsődleges a felesleges bőr eltávolítása, majd a kívánt vonások megvalósítása. Egyfajta megoldást kínál a ráncok saját zsírral történő feltöltése. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az arcplasztika során is előszeretettel alkalmazzák a zsírleszívást, elsősorban a nyak, a toka területén kerülhet szerephez ez az eljárás. Ilyenkor a leszívott saját zsír akár a ráncok mélységének csökkentésére is felhasználható.

 

Altatásban javasolt az eljárás

Legyen szó a plasztikai ránctalanító eljárások bármelyikéről is, az érdeklődők gyakran tesznek fel kérdéseket a várható fájdalommal kapcsolatban. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a legtöbb szakember altatásban javasolja az arcplasztikát, hiszen esetében általában nagyobb beavatkozásról van szó. Amennyiben a cél csupán a saját zsírral való feltöltés, akkor helyi érzéstelenítésben is megoldható a dolog, ám ennél nagyobb ránctalanító eljárás esetében az altatás az elfogadott.

ráncfeltöltő eljárások

A ránctalanító eljárások elsősorban a fiatalosabb külső megteremtésében segítenek, de ezzel együtt hozzájárulnak a magabiztosság megteremtéséhez is. Az évek múlása és a ráncok megjelenése gyakran megviseli az érintetteket, s akár életminőségükre is rányomhatják bélyegüket. A megfelelő ránctalanító módszer alkalmazásával hosszú távú megoldás található minderre. A non-invazív beavatkozásnak számító botox injekciók mellett tehát érdemes a plasztikai sebészet kínálta lehetőségekben is gondolkodni. Ez utóbbiak tartós eredményekkel zárulnak, és az arc, a nyak konkrét problémáira is megoldást kínálnak.